CoRo design. 2010 | Alg. voorw. VeKaBo

 

Arjan & Corine, Jop, Mijs, Teun en Fien

In 2001 zijn wij (met onze koeien) verhuist van Lisse naar Stellendam. Destijds hebben we dit van oorsprong akkerbouwbedrijf overgenomen en voortgezet. Ook de camping hoorde daar bij. In 2007 hebben we deze uitgebreid naar 25 plaatsen en in 2008 is het sanitair compleet vernieuwd.

We runnen het bedrijf samen; de koeien worden                's ochtends door Arjan en 's middags door Corine gemolken. Verder zijn we bezig met het voeren en verzorgen van de koeien en de verschillende werkzaamheden op het land. Ook onze kinderen Jop, Mijs, Teun en Fien werken op hun manier al heel hard mee!

Als gezin doen wij dan ook onze uiterste best uw verblijf op onze boerderijcamping zo aangenaam mogelijk te maken.

                           

De boerderij

De camping is gelegen naast onze melkveehouderij. We hebben gemiddeld zo'n 85 (voornamelijk roodbonte) melkkoeien en 70 stuks jongvee. De koeien worden 2 keer per dag gemolken; om 6.00 en om 17.00. Neem dus vooral je eigen laarzen mee, want dan kun je helpen met koeien uit de wei halen en in de melkput jagen als je wilt.

Na het melken worden de kalfjes gevoerd. De allerjongsten krijgen verse melk en de ouderen stro, hooi en brokjes. Wij fokken ons jongvee zelf op tot melkkoeien.

De koeien zijn gehuisvest in een ligboxenstal. In de winter zijn ze altijd binnen maar in de zomer kunnen ze naar buiten in de wei.

1 keer in de 3 dagen wordt de melk opgehaald door de melkwagen van FrieslandCampina. In de fabriek wordt het dan verder verwerkt tot consumptiemelk, toetjes, slagroom enz., enz.

Naast de melkveehouderij hebben we ook nog een akkerbouwtak. We verbouwen o.a. tarwe en mais voor de koeien en suikerbieten voor de Suikerunie.